Shape Created with Sketch.

Tellow voor boekhouders
en accountants

Minder tijd kwijt zijn met administratieve taken

De boekhouding voeren voor ondernemers houdt in dat je veel tijd kwijt bent met administratieve taken. Denk aan het continu opvragen van informatie bij de ondernemer, het handmatig invoeren van bonnetjes en het creëren van journaalposten. Werkzaamheden die veel tijd kosten en natuurlijk niet meer van deze tijd zijn. Bestaande oplossingen richten zich op het digitaliseren van de boekhouding, maar niet op het proces van aanleveren en verwerken van data. Met alle technologische ontwikkelingen rijst de vraag: kan dit niet anders? Boekhouders en accountants die toekomstgericht denken, willen hun tijd namelijk beter kunnen besteden.

Focus op financiële planningen en fiscaal advies

Ondernemers ervaren dienstverlening en advies gericht op de toekomst van veel hogere waarde dan het uitvoeren van administratieve werkzaamheden zoals het verwerken van bonnen. Dat is natuurlijk niet gek, de toekomst van hun onderneming is afhankelijk van een sterke financiële planning en goed fiscaal advies. Daarbij willen veel toekomstgerichte boekhouders en accountants hun tijd veel liever besteden aan het geven van deze adviezen en het opstellen van een sterke financiële planning. Een goedkopere oplossing vinden voor het uitvoeren van administratieve werkzaamheden levert dus voordelen voor boekhouders en accountants, misschien nog wel belangrijker voordelen voor de ondernemer. Zorg dat jouw advies de doorslag geeft en ben van essentiële meerwaarde voor je klanten.

Jij adviseert, Tellow automatiseert

Tellow werkt graag samen met boekhouders en accountants die toekomstgericht denken. Tellow creëert een workflow voor ondernemers, zodat ondernemers zelf de informatie voor de administratie tijdig en volledig kunnen aanleveren. Inkoop- en verkoopfacturen worden automatisch uitgelezen en geboekt. Daarnaast biedt Tellow boekhouders en accountants een handig dashboard waarop alle gegevens van hun klanten in te zien én te bewerken zijn. Omdat Tellow de administratie verwerkt, kun je je als boekhouder of accountant richten op de controle van de btw-aangiftes en hulp bij de ib-aangifte. Hiermee bespaar je als boekhouder of accountant tijd die je vervolgens besteed aan het geven van adviezen om de aangifte te optimaliseren en tips voor de toekomst

Leidende technologie en bancaire degelijkheid

Tellow realiseert een 80% hogere conversie bij haar gebruikers op het aanleveren van informatie voor de administratie. Gebruikers geven aan dat Tellow met haar pushberichten een het steuntje in de rug is om informatie tijdig aan te leveren. Tellow is ontwikkeld vanuit Rabobank in samenwerking met Lyanthe: dé marktleider op het gebied van documentverwerking en robo-accounting. Deze combinatie zorgt ervoor dat boekhouders en accountants zich kunnen richten op de meest waardevolle zaken: de toekomst van de onderneming.

“Tellow zorgt voor de verwerking van de gehele administratie. Dit gaat zo ver dat straks vanuit het pinsysteem in een winkel meteen de bon wordt doorgezet naar je administratie in Tellow. Je wordt herinnerd aan het uploaden van facturen en bonnen en hierdoor kun je eenvoudig zelf de boekhouding volledig en juist bijhouden zonder deze te moeten verwerken zoals een boekhouder dat vroeger deed. Je maakt daarbij optimaal gebruik van gegevens die de bank heeft en gegevens die je eenvoudig zelf kan aanleveren.”

Veelgestelde vragen

Ja, Tellow gebruikers kunnen een aparte login voor een boekhouder of extra gebruiker aanvragen. Dit kan onder ‘Instellingen’ in de web-versie van Tellow. Onder het tabblad ‘boekhouden’ zitten extra boekhoudkundige functionaliteiten. Deze zijn kosteloos te activeren.
Group 2 Created with Sketch. Rapportage - Tellow Web
Via www.tellow.nl/demo kom je bij de demo terecht. Zo kan jij als boekhouder zien hoe het account van een Tellow gebruiker eruit ziet. Bovendien hebben we toelichting bij de verschillende functionaliteiten gezet. De demo van de app-versie van Tellow volgt binnenkort.

 

Tellow zorgt ervoor dat de zzp’er zijn administratie zelfstandig kan bijhouden en de kwartaal aangiftes kan doen. We leveren echter geen boekhoudkundig advies aan onze gebruikers.

 

Wij zien boekhouders dan ook zeker als toegevoegde waarde op Tellow. De gebruiker kan eenvoudig de administratie bijhouden en jij kan je volledig richten op het ondersteunen van de zzp’er. Bijvoorbeeld door het controleren van de aangifte in Tellow of het bieden van advies.

 

De gebruiker wordt momenteel niet voorzien van een IB-aangifte. Hier kan de boekhouder bij helpen.

Tellow 3 maanden op proef?