9,0 10 84 Tellow

De ‘Boekhoudrol’ in Tellow

Wist je al dat Tellow een boekhoudonderdeel heeft? Hieronder vind je een aantal geavanceerde functionaliteiten. Zo kan jij of je boekhouder eventuele correcties uitvoeren en de boekhouding nog beter maken.

 

Voor je deze rol aanvraagt: aanpassingen hebben natuurlijk wel gevolgen voor je boekhouding. Het is dus wel handig om een beetje boekhoudkundige ervaring  te hebben!

 

Sander Nederhof – Boekhoud Fellow bij Tellow: “De boekhoudrol niet direct zichtbaar. Zo kunnen we het voor de gebruiker ultiem eenvoudig houden en Tellow toch ook geschikt maken voor een boekhouder die complexere boekhoudkundige wensen heeft”.

 

De boekhouder kan toegevoegd worden door onder “Instellingen” een extra gebruiker uit te nodigen.  Wil je zelf de boekhoudrol? Laat het ons dan even weten via [email protected].

“De boekhoudersrol geeft me inzicht en de mogelijkheid om mijn klanten nog beter te helpen. Ideaal!”

-Sander Nederhof

De boekhoudrol heeft een aantal geavanceerde functionaliteiten voor de boekhouding. Sander geeft een korte toelichting:

 

  • Fiscale Jaren: hiermee kan de boekhouding van het afgelopen jaar worden afgesloten.

 

  • Credit-verkoopfactuur toevoegen: de mogelijkheid om handmatig een credit-verkoopfactuur te maken. Met een creditfactuur wordt (een deel van) de eerder verzonden verkoopfactuur teruggedraaid.

 

  • Inkoopfacturen: deze functie geeft de mogelijkheid om je inkoopfacturen aan te passen. Als Tellow bijvoorbeeld het bedrag verkeerd heeft uitgelezen omdat de factuur onduidelijk was, dan kan jouw boekhouder of jijzelf dit bedrag eenvoudig aanpassen. Ook kan je hier de posten van de inkoopfacturen aanpassen.

 

  • Memoriaalboekingen: dit zijn incidentele boekingen die voornamelijk aan het einde van het boekjaar plaatsvinden. Als je een laptop bijvoorbeeld in 3 jaar afschrijft, dan kan dit gemakkelijk in Tellow geboekt worden.

 

  • Reconciliatie: hier kan je handmatig de transacties aan de inkoop- of verkoopfacturen te koppelen. Ook kan je de transacties op bepaalde posten boeken.

 

  • Actuele balans: Dit geeft inzicht in de balans op een bepaald moment. Hierbij kan een periode of datum geselecteerd worden.

 

  • Kolommenbalans: een samenvattende balans uitgesplitst per rekeningpost.

 

  • Winst & Verlies: hier wordt een overzicht getoond van de actuele winst- en-verliesrekening.

 

  • Mutatiekaart: met behulp van de mutatiekaarten zie je onder welke posten de boekingen vallen. Een bonnetje van Shell bijvoorbeeld, is terug te vinden onder autokosten.

 

Je kunt zelf ook toegang krijgen tot deze boekhoudersrol,  enige boekhoudkundige ervaring is hiervoor wel handig. Aanpassingen hebben natuurlijk gevolgen voor je boekhouding.

 

Onze ervaring is dat de meeste Tellow gebruikers deze geavanceerde functionaliteiten niet zelf nodig hebben. Vanzelfsprekend helpt de support-afdeling graag met het doorvoeren van eventuele correcties, mocht dat nodig zijn.

Tellow 3 maanden op proef?