Shape Created with Sketch.

Rond jouw jaar af met de “jaarafsluiting”

De afgelopen week hebben we een nieuwe functionaliteit toegevoegd die het mogelijk maakt om jouw administratie van het jaar 2017 af te sluiten in januari. Hidde Bulthuis is één van de Founding Fellows en verantwoordelijk voor het technische gedeelte van Tellow. Hij vertelt je niet alleen wat er deze week toegevoegd en verbeterd is aan het product, maar ook wat er in december nog aankomt.

Jaarafsluiting

Boekhouders noemen het ook wel de “jaarafsluiting” en dat is ook letterlijk wat het is. Bij de Jaarafsluiting gebeuren de volgende twee dingen:

 

  1. Alle posten, zoals “Autokosten”, worden weer terug op 0 gezet. Zo blijven de jaren niet bij elkaar optellen en kan jij het nieuwe jaar fris starten.
  2. Heb je in Tellow jouw jaar afgesloten? Dan wordt het afgelopen jaar in feite ‘bevroren’. Dit is om te voorkomen dat jij dingen aanpast, terwijl je al aangifte hebt gedaan. Zo houden wij de Belastingdienst blij.

 

Al het werk dat het ontwikkel-team verricht heeft, laat zich zien in slechts één knopje in Tellow. Namelijk het icoon van een slotje naast het ‘Fiscale Jaar’ (vooralsnog is dit alleen zichtbaar in de rol van ‘boekhouder’). En zo zien wij het graag: alles wat ingewikkeld is, zo eenvoudig mogelijk maken voor jullie als gebruiker. Deze functie zal beschikbaar worden in de loop van januari 2018.

 

 

Binnenkort mogelijk: export-functie

In de maand december kun je nog een paar mooie zaken van ons verwachten. Een belangrijk punt is het exporteren van je data. Je kunt dan met één klik op de knop een map van al jouw bestanden maken die je kunt bewaren op jouw eigen computer, inlezen in andere software en/of overhandigen aan de Belastingdienst of jouw boekhouder.

 

 

Veilig en betrouwbaar

Betrouwbaarheid en veiligheid is natuurlijk belangrijk voor iedereen die actief is op internet. Daarom is het goed om te weten dat Tellow voldoet aan alle vereisten van Rabobank. Voor de liefhebbers: dit is zwaarder dan een ISO 27001 certificering, en die is vrij pittig. In november heeft een bedrijf met “goedaardige hackers” de beveiliging van Tellow heel grondig onderzocht. Hun conclusie: Tellow is veilig. Dat is goed nieuws,  zo blijven we jouw gegevens goed voor je bewaken!

Tellow 3 maanden op proef?