Shape Created with Sketch.

Belangrijk om te weten voor de jaarafsluiting

Het einde van het jaar is in zicht. Een goed moment om te zorgen dat je cijfers in Tellow kloppen en dat je het jaar zonder zorgen kunt afsluiten. Boekhouder Sander praat je bij over een aantal belangrijke zaken.

Beginbalans

Een balans geeft inzicht in de status van jouw bedrijf. Heb jij een administratie gehad voor je aan Tellow begon? Dan heeft Tellow deze gegevens nodig.

 

Bijvoorbeeld: wanneer jij 1 juli bent begonnen in Tellow, hebben wij de balans over de maanden januari t/m juni nodig. Deze kan je of opvragen bij jouw boekhouder of uit jouw vorige boekhoudpakket halen.

 

Je kan de Beginbalans invullen onder ‘Instellingen’. Heb je hier problemen mee? Wij helpen je graag!

 

 

Kilometerdeclaratie

Heb je een auto privé en rijd je deze zakelijk? Ga je op de fiets of met de trein naar klanten of je werk? Dit zijn allemaal zakelijke reiskosten. Voor elke kilometer die je zakelijk maakt, mag je jezelf € 0,19 per kilometer uitbetalen.

 

Hoe verwerk je dit in Tellow:

In een Excel-document kan je het aantal km’s bijhouden x €0,19 per km. Het totaal bedrag boek je naar jezelf over. Je hangt dit (Excel)bestand vervolgens aan de overboeking/transactie in Tellow.

 

 

Aanloopkosten

Ben je dit jaar gestart met ondernemen? Heb je alle kosten wel opgenomen in Tellow en de btw teruggevraagd? Over de kosten die je hebt gemaakt om te starten met je onderneming, de zogenoemde aanloopkosten, mag je ook de btw terugvragen (zoals de aanschaf van een laptop). Handig om deze facturen dus ook in Tellow te zetten.

 

Wanneer deze kosten niet zichtbaar zijn op de zakelijke rekening, kan je aangeven dat je dit destijds privé hebt betaald.

 

 

Kleineondernemersregeling

De belastingdienst heeft voor de kleine ondernemers in Nederland de KOR-regeling in het leven geroepen. Door deze regeling hoeven kleine ondernemers weinig tot geen omzetbelasting af te dragen. Je komt in aanmerking als je in één jaar minder dan € 1.883 aan omzetbelasting, na aftrek van je voorbelasting, moet betalen.

 

Als je gedurende het jaar deze regeling al hebt gebruikt, is het aan te raden om te controleren of je niet teveel aan KOR hebt geclaimd. Kijk voor meer informatie op de site van de Belastingdienst.

 

 

 

Tellow 3 maanden op proef?